Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Strony: 1
Wątek Zamknięty
Wybieramy imiona młodych bocianów, potomstwa Przygody i Dziedzica w 2021 roku.
Wątek przeznaczony jest na propozycje imion. Proszę wpisywać po trzy imiona, dwa męskie i jedno żeńskie. Swój wybór można krótko uzasadnić.
Propozycje można składać do północy 9 czerwca 2021 r. Następnie zostanie otwarta sonda, w której będzie można głosować na najbardziej popularne imiona wybrane przez zespół administratorów i moderatorów forum.
W poprzednich latach młode bociany otrzymały następujące imiona:
2006 - Przydzio, Dodzio i Adzia
2007 - Kajtek i Kaśka
2008 - Antek, Dolina, Tosia i Wojtek
2009 - Zosia, Barycz i Czwartek
2011 - Bartek, Niespodzianka, Dziedziczka, Magnat i Maja
2012 - Busiołek, Dzióbek i Pola
2016 - Maciejka i Franek
2017 - Paweł, Maciek i Antoninka
2018 - Szperek, Jasiek, Iga i Przygódka
2019 - Magosia, Agatka, Jurand i Gucio
2020 - Rafał, Leo, Kinga i Renia
Użytkownik
Podaję imiona z ubiegłego roku, które były ciekawe : Antoszka, to dla dziewczyn i dla chłopaków Wódz, Staś . Taka też była myśl Pawła, który podsumował poprzedni sezon.
Ostatnio edytowany przez Magosia (2021-06-05 18:10:44)
Magosia napisał:
Podaję imiona z ubiegłego roku, które były ciekawe : Antoszka, Bajka, Kaja i Saga to dla dziewczyn i dla chłopaków Wódz, Staś i Tomek . Taka też była myśl Pawła, który podsumował poprzedni sezon.
Dziękuję za wpisanie propozycji, ale też proszę o trzymanie się zasad. W poście wprowadzającym jest napisane: "Proszę wpisywać po trzy imiona, dwa męskie i jedno żeńskie."
Użytkownik
Renia napisał:
Magosia napisał:
Podaję imiona z ubiegłego roku, które były ciekawe : Antoszka, Bajka, Kaja i Saga to dla dziewczyn i dla chłopaków Wódz, Staś i Tomek . Taka też była myśl Pawła, który podsumował poprzedni sezon.
Dziękuję za wpisanie propozycji, ale też proszę o trzymanie się zasad. W poście wprowadzającym jest napisane: "Proszę wpisywać po trzy imiona, dwa męskie i jedno żeńskie."
ups poszłam za ciosem- wpisem Pawła . Poprawiam.
Użytkownik
Iza, Tomek, Jędrek
Użytkownik
Dzień dobry,
Moje propozycje na imiona to:
Marlenka, Przygodek i Felek
Użytkownik
Witam,
Moje propozycje imion to:
Ola, Lolek i Tolek
Pozdrawiam wszystkich
Użytkownik
Chyba tak nie może być, żeby Władek nie miał jeszcze swojego bocianka. Drugi może Bartłomiej - nowy forumowicz a wszystko tak dokładnie obserwuje i opisuje. I oczywiście Iganka- bo ona wszystko widzi pierwsza.
Podsumowując: Władek, Bartek i Iganka (nie Iga)
Użytkownik
Moja skromna uwaga: fajnie byłoby zostawić na boku katalog imion dla ludzi i wymyślać jakieś bardziej oryginalne propozycje. Piszę to z całym szacunkiem dla wszystkich osób mniej lub bardziej związanych z przygodzickimi bocianami.
Użytkownik
To może coś ze starych rodzimych bajek animowanych dla dzieci: Bolek, Lolek i Tola
Użytkownik
Witam,
Oto moje propozycje: Dyzio, Klopsik i Fumelka.
Pozdrawiam wszystkich
Użytkownik
Moje propozycje imion: męskie Tomek i Bobik, żeńskie Lusia
Moderator
Dzień dobry!
Zeszłoroczna Bajka mnie urzekła 🙂 Dla chłopców proponuję imiona Ptyś i Hipcio.
Pozdrawiam 🙂
Użytkownik
Dzień dobry.
Kaja, Stefan, Florek - imiona krótkie i ładnie brzmiące
Pozdrawiam, Basia
Użytkownik
Proponuję: Malwa, Chaber, Dzwonek.
Przyszły mi do głowy nazwy trzech popularnych kwiatów z tradycyjnego wiejskiego ogródka. Bociany są jak najbardziej wpisane w krajobraz wiosek i małych miasteczek, gdzie jeszcze takie rośliny bywają uprawiane. Chabry i dzwonki można jak najbardziej spotkać też na łąkach, a to są w końcu z całą pewnością miejsca odwiedzane przez bociany.
Aby umożliwić większej liczbie osób oddanie głosów na imiona dla młodych bocianów, głosowanie trwało do północy 16 czerwca.
Obecnie wszystkie sondy są już zamknięte.
Oddano w sumie 81 głosów.
Spośród imion męskich najwięcej głosów uzyskały:
Jędrek 10 głosów
Przygodek 9 głosów
Wśród imion żeńskich najwięcej głosów uzyskało imię
Beatka 8.
Dziękuję wszystkim osobom, które wzięły udział w zabawie, proponowały imiona, a następnie na nie głosowały
Użytkownik
Bardzo cikawe macie pomysły na imiona ale Jędrek brzmi chyba faktycznie najlepiej
Ostatnio edytowany przez bociek210 (2023-07-06 08:27:34)
Wątek Zamknięty
Strony: 1